[i]Daha Kaliteli Hizmet İçin Lütfen Üye Olunuz

[/i]

[i]Daha Kaliteli Hizmet İçin Lütfen Üye Olunuz

[/i]
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

      Hoşgeldiniz :
En son ziyaretiniz : Perş. Ocak 01, 1970
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 hamileliğin zamanı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir
avatar



hamileliğin zamanı Empty
MesajKonu: hamileliğin zamanı   hamileliğin zamanı EmptyC.tesi Haz. 19, 2010 8:01 pm

Hamilelik zamanı ne zaman olmalı?

hamileliğin zamanı 6164
Kadınların çocuk planlarını kariyer sonrasına ertelemeleri, doğurganlıklarını olumsuz etkiliyor.


Ancak doğurganlıkta tek belirleyici etken yaş değil. Kilo dengesinden, çevre koşullarına kadar birçok faktör doğurganlığın düşmanı. Prof. Dr. Aydın Arıcı doğurganlığı etkileyen çok sayıda bilinen yanlış olduğuna dikkat çekti
Anne olmak istemesine rağmen yıllardır çocuk özlemini gideremeyen kadınların hamileliğini engelleyen birçok faktör var. Bunların başında stres, aşırı kilo, cep telefonu, yaş ve anatomik yapı geliyor.
İDEAL ÖLÇÜDE OLUNMALI
Türkiye'de ve dünyada birçok kadının, kariyerinde ilerledikten sonra çocuk sahibi olmayı tercih ettiğine değinen Prof. Arıcı, bu nedenle son yıllarda kadınların doğurganlığında azalma olduğunu vurguladı. Yaşın yanı sıra aşırı kilonun da doğurganlığı etkileyen faktörlerden birisi olduğunu kaydeden Prof. Arıcı, hem testislerin hem de yumurtalıkların kilo durumundan olumsuz yönde etkilendiklerini açıkladı. Aşırı kilonun kadınların düzensiz yumurtlamasına, aşırı zayıflığın da hiç yumurtlamamasına neden olduğunun aktaran Prof. Dr. Arıcı, hamile kalabilmek için ideal vücut ölçülerinde olmak gerektiğini vurguladı.
İLİŞKİNİN ZAMANI ÖNEMLİ
Toplumda birçok etkenin doğurganlığı olumlu ya da olumsuz etkilediğine inanıldığının altını çizen Prof. Dr. Arıcı, "Bunların bir kısmında doğruluk payı var, bir kısmı ise yanlış. Doğurganlıkta ilişkinin zamanı önem taşıyor. İlişkinin en güzeli spontan bir şekilde gerçekleştirilenidir. O yüzden bir çifte ne sıklıkla ilişkiye gireceğini bir hekim söyleyemez. Bununla birlikte kadın için 10, 12, 14 ve 16 günlerin hamilelik açısından uygun olduğu söylenebilir. Ancak bu konunun çiftler arasında stres oluşturmaması gerekiyor" dedi.
YAŞIN HAMİLELİK ŞANSINA ETKİSİ
Kadınların bir yılda hamilelik şansının özel gün hesabıyla artırılabileceğine dikkat çeken Arıcı, "Bir yılda hamilelik şansı, 35 yaşından genç kadınlarda ortalama yüzde 80'dir. O nedenle 35 yaşından genç çiftlerde bir yıldan önce hamilelik oluşmamışsa paniğe kapılmamalarına gerek yok. Eğer 28 günde bir adet gören bir kadınsa normal olarak 14. günde yumurtlama olmasını beklenir. Yumurta sadece 24 saat yaşayabilir. Bu süre içerisinde spermle buluşursa embriyo haline geçer ve bebek gelişir. Spermle buluşamamışsa kendiliğinden yok olur. Sperm ise kadın vücudunda, iyi sperm parametreleri varsa ilişkiden sonra 48 saat kadar yaşar. Hatta çok iyi sperm parametreleri varsa ve ortam da uygunsa bu süre 72 saate kadar çıkabilir. Yani 14. gün gibi bir yumurtlama bekleniyorsa, bunu adetin başladığı günü birinci gün kabul ederek sayıyoruz. Bu da demek oluyor ki adetin ilk gününden sonra 14. gün en çok beklenen yumurtlama günüdür. Sperm de 48 saat yaşadığı için kabaca 10. günden itibaren gün aşırı ilişkiyle hamilelik şansının en yüksek seviyeye ulaşması beklenir" diye konuştu.
HERKESİN ANATOMİK YAPISI FARKLI
Rahmin anatomik yapısına bağlı olarak bazı pozisyonların döllenmeyi kolaylaştıracağına değinen Arıcı, ancak her kadının anatomisinin farklı olabileceği için, herkes için geçerli tek pozisyon olmadığını belirtti. İlişkiyi takiben en canlı ve hareketli spermlerin 5-10 dakikanın içinde rahme geçmiş olacağını dile getiren Arıcı, bunun ötesinde daha uzun süre yatarak beklemenin sağlayacağı bir avantaj olmadığını söyledi. hamileliğin zamanı Smiley hamileliğin zamanı Smiley
ÜREMENİN İKİ ÖNEMLİ DÜŞMANI
Modern yaşamın en önemli sonuçlarından birisinin stres olduğunu ve bu durumun doğurganlığı olumsuz etkilediğini ifade eden Arıcı, "Stres altında yaşamsal organlar öncelik kazanıyor. Üreme organları yaşamsal önem taşımadıkları için ikinci plana atılıyor. Bunu vücut bilinçsiz olarak ayarlıyor. Üretken olmak için stres olan bir insan üretkenliğini de kısıtlamış oluyor. Ayrıca, cep telefonu gibi elektronik cihazlar üremeyi etkiliyor. Tek bir alet zararsız olabilir ama günlük hayatta kullandığımız tüm cihazlar bir araya geldiğinde zararlarının olacağı aşikar. Dolayısıyla bu aletlerin mümkün olduğunca vücuda yakın tutulmaması gerekiyor" dedi.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
hamileliğin zamanı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Moda & Güzellik & Bakım & Yemek :: Anne ve Çocuk-
Buraya geçin: